mandag den 31. oktober 2011

Hibiscus/Hawaii blomst

Hibiscus/Hawaii blomst er endnu en af de planter vi skal holde øje med.
Hvorfor???
Ideen i at ens prydplante også kan andvendes til madlavning er intet mindre end fantastisk :-) dog skal planten stå 6 måneder hjemme hos mig før jeg kan bruge den i madlavning.

Derudover synes jeg at planten er intet mindre end SKØN i denne rustikke turkise skjuler.

Jeg har i weekenden lavet hibiscus sirup, som er fantastisk i flere sammenhænge. Udover det er fyldt med antioxidanter, er det hos os en kæmpe succes som:
  • Lidt hibiscussaft i et glas koldt hvidvin smager fantastisk.
  • Ungerne drikker rød sodavand med stor fornøjelse og jeg serverer det med god samvitighed.
  • hibiscusglasur, smuk farve uden kunstige farvestoffer.
Glæder mig til at udforske hibiscus og dens muligheder :-)

Opskrift på hibiscus sirup:
4 dl vand
4 spsk tørrede hibiscusblade (købes pt i økologiske forretninger)
1 dl sukker
Bladene og vandet koges op. Lad det simre ca. 10 min. Si bladene fra og kog saften op med sukkeret. Kog saften ind til sirup indtil væsken er halveret.
god fornøjelse :-)





Ingen kommentarer:

Send en kommentar